“Ravne 2”: Festival „My choice, Bosnia“

Arheološko – turistički park „Ravne 2“ domaćin je festivala bpovodom jesenjeg ekvinocija, pod nazivom „My choice, Bosnia“, koji se održava ovog petka i subote (22. i 23.09.2017.). Radi se o prvom festivalu duhovnog karaktera koji je posvećen jesenjem ekvinociju. Festival u svom programu nudi raznovrstan izbor učesnika uključujući predavače, radionice, muzičke nastupe, yoga vježbe i tretmane.

Festival, također, uključuje i sajamsku ponudu raznovrsnih proizvoda. Između ostalog, očekuje vas rekonekcija, yoga srca, Tai Chi Chuan Chen stil radionica, putovanje zvukom, folklor, veliki izbor prirodnih proizvoda, organskih proizvoda, unikatnih rukotvorina i mnogo, mnogo pozitivne energije. Nakon prvog dana, brojnih nastupa, kao i brojne ponude proizvoda na štandovima koji su postavljeni u parku „Ravne 2“, drugog dana nas očekuje i nastavak uz bogat program, te brojne goste: Sanju Šarić, Nerminu Vehabović – Rudež, Samiru Čaušević, Igora Jančeva, Mensuru Burridge, Inu Malkoč, prof. Vehida Ibrakovića, kao i Lejlu Djurović.

Prvog dana festival je imao i dobru posjetu, a pored velikog broja gostiju Fondacije koji pojedinačno i organizirano posjećuju Visoko, a ovaj put u sklopu posjete i ovaj festival, posebno interesatno je bilo vidjeti veliki broj Visočana koji je odlučio sunčano popodne provesti u unikatnom i prelijepom parku „Ravne2“.

Organizator festivala bila je firma „My choice, Bosnia“ u saradnji sa Fondacijom „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a jedna od organizatorica, Melisa Zerdo, govorila nam je o ideji organizacije festivala, kao i ciljevima.

– Ideja je nekako potekla iz mogućnosti spajanja različitosti. „My choice, Bosnia“ se bavi turizmom, Fondacija arheologijom, kao i turizmom, posjedujemo idealne i prelijepe lokacije u i oko Visokog, a u sve to smo ubacili i tradicionalno i došli do organizacije jednog ovakvog festivala. – kazala nam je Zerdo.

Ideja o spajanju različitih mogućnosti realizirana je u jedinstvenom parku na ovim prostorima, a ciljeva je nekoliko.

– Spojili smo domaće proizvode s internacionalim sadržajima, nešto što u Visokom nema, meditacije, spiritualne koncerte koji nisu dostupni našoj publici. Željeli smo ponuditi domaće proizvode, osobito ljudi koji to prave u svojim kućama, izvesti ih vani, da bi pokazali ono čime se bave. Glavni cilj festivala je druženje, ostvarivanje, prezentacija domaćeg, drugačijeg i promocija Bosne i Hercegovine, posebno Visokog, a cilj je također od Visokog napraviti življe turističko mjesto sa različitim i bogatim sadržajima. – pojasnila nam je Melisa Zerdo iz firme „My choice, Bosnia“.

piramidasunca.ba