Volite tjesteninu, onda za ručak spremite raviole sa bogatim nadjevom.
Sastojci:
400 g špinata
1 kašika soli
500 g brašna
2 jajeta
Sastojci za nadjev:
200 g bukovača
200 g sira
100 g plavog sira
Sastojci za sos:
350 ml paradajz pirea
2 čena bijelog luka
1 supena kašika meda
bosiljak, biber
Priprema:
Špinat blanširati pa samljeti, ubaciti u brašno u koje smo dodali jaje i so i umijesiti tijesto. Podijeliti na dva dijela pa staviti u frižider na pola sata. Sastojke za sos sjediniti i skuvati do željene gustine. Bukovače ispržiti pa sjediniti sa sirom. Tijesto razvući i staviti nadjev, odozgo staviti drugi dio tijesta pa sjeći oblik raviola.
Raviole kuvati u ključaloj vodi. Gotove su kada izađu na površinu. Servirati na sosu i po želji dodati bademe i parmezan.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.