NaslovnicaLokalni izboriRaspoloženje ...

Raspoloženje birača nakon prve TV debate u Facebook anketi Visoko.co.ba: Mirza Ganić, Dario Pekić ili Amra Babić?

Mirza Ganić, kandidat za gradonačelnika Visokog i aktuelni premijer ZDK-a osvojio je, po drugi put, ubjedljivu podršku onih koji su glasali u Live Facebook anketi na službenoj stranici portala Visoko.co.ba. Anketa je održana nakon prve televizijske debate, u kojoj su svoja mišljenja, programe i vizije sukobila tri kandidata za mjesto gradonačelnika Visokog, a rezultati dosta govore o mišljenju građana 19 dana prije izbora.

Naime, na uzorku od 1.135 korisnika naših servisa koji su glasali na našem live videu, Mirza Ganić je osvojio ubjedljiva 824 glasa ili 72,599% ukupnih glasova.

Aktuelna gradonačelnica Visokog osvojila je 160 glasova, odnosno 14,097% ukupnih glasova.

Trećii po broju glasova osvojenih je Dario Pekić, koji je osvojio 140 glasova ili 12,335% od ukupnog broja glasova.

Nevažećih glasova, odnosno emoticona bilo je 11 ili 0,969%.

Kako bismo pojasnili svim korisnicima naših servisa, riječ je o anketi uživo, na koju niko osim samih pratitelja naše stranice nije mogao imati utjecaj. O samim rezultatima odlučivali su korisnici ostavljajući reakcije na live video na našoj stranici, što je u konačnici dalo rezultate kakve ste imali priliku vidjeti iznad. Na taj način spriječena je svaka mogućnost utjecaja na rezultate, te ovo predstavlja stvarne pokazatelje dijela javnog mnijenja koji je bio uključen u samu anketu.

Podsjećamo, Centralna izborna komisija BiH objavila je preliminarnu listu svih kandidata za predstojeće općinske izbore u našoj zemlji.

Za Gradsko vijeće u Visokom kandidovao se 261 kandidat, dok su u borbi za poziciju gradonačelnika Visokog tri kandidata.

U Visokom 261 kandidat na izborima: U Gradsko vijeće žele vozači, mesari, inženjeri, doktori, apotekari…

Vrijedi još dodati da je ovo druga Live Facebook anketa koju je, u okviru ovog predizbornog procesa, upriličila redakcija portala Visoko.co.ba. I u prvoj anketi pobjedu je odnio kandidat Mirza Ganić, osvojivši 368 glasova ili 66.546% od ukupnog broja glasača, koji je tada iznosio 553.

Sve ovo, na poseban način, govori o javnom mnijenju u Visokom uoči Lokalnih izbora 2020. godine.

Građani birali u Visoko.co.ba Facebook anketi: Mirza Ganić, Dario Pekić ili Amra Babić?

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.