BiHCrna HronikaRaport otkriva: McDonald's podnosi tužbu protiv Ihtijarevića sudu u Londonu, traže višemilionsku...

Raport otkriva: McDonald's podnosi tužbu protiv Ihtijarevića sudu u Londonu, traže višemilionsku odštetu

 

Svjetska korporacija McDonald's podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića, otkriva Raport.

Kako smo ranije iscrpno izvještavali, Ihtijarević je bio vlasnik franšize za McDonald's u BiH i taj posao neslavno je završio.

Ihtijarevićeva kompanija Gliese 581g izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo stigla presuda suda u Sarajevu jer Ihtijarević nije plaćao kiriju za prostor McDonald'sa u Titovoj ulici.

Nakon toga otkrivene su brojne finansijske malverzacije.

McDonald's je odmah reagirao pa je tražio sudsku zabranu i zatvaranje objekata u BiH, a Ihtijareviću je oduzeta licenca.

 

 

No, kako je Raportu rečeno, ovaj svjetski brend tu ne misli stati. Tako saznajemo da McDonald's podnosi tužbu lično protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.

U obrazloženju se navodi da je Ihtijarević prekršio odredbe ugovora te da nije poštovao brend. Uz to, McDonald's će tužiti posuđivanje novca McDonald'sa koji nikad nije vraćen te kupovinu Bentleya preko lizinga ovog brenda. I, kako nam je rečeno, tražit će se višemilionska odšteta.

Podsjetimo, Raport je već izvještavao da je Ihtijarević napravio ogromnu štetu brendu McDonald'sa. Osim što je ostavio ogromne dugove, pa i dobavljačima, Ihtijarević je uvukao svjetski brend u političku kaljužu u BiH. Naime, on je iznajmio marketinške pozicije svjetskog brenda stranci SDA u toku predizborne kampanje.

Raport.ba / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE