NaslovnicaBiHRamo, Ramo, b...

Ramo, Ramo, babo moj

Vlada Federacije BiH imenovana za manje od 24 sata. Christian Schmidt nametnuo odluku, a onda se ušlo u noć razgovora, pregovora, trgovine, lobiranja, pritisaka i navodne kupovine.

Teške optužbe i s jedne i s druge strane. Dok su jedni tvrdili da su razgovarali, drugi su tvrdili da se kupovalo, milioni bili u igri. Nisu mirovali ni predstavnici međunarodne zajednice, i oni su u ključnoj noći razgovarali i dogovorali.

Jedino je Čović mirno čekao imenovanje, on je sa Cvitanovićem već bio  utvrdio pazar. Novoimenovana vlada počela je da vlada, a na Tužilaštvu je da ispita sve navode izrečene nemoralne milionske ponude političke trgovine.

Kako je izgledao odlazak Novalićeve i dolazak Nikšićeve vlade.

Ovo je priča iz političkog magazina Mreža, cijelu emisiju pogledajte OVDJE

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.