BiHPolitikaRamo Isak: U Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik...

Ramo Isak: U Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik zadržao je status lica pod sankcijama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da je spreman proglasiti nezavisnost tog entiteta ukoliko na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država pobjedi Donald Trump.

– Ime Milorada Dodika, političara i kriminalca iz Bosne i Hercegovine, još od 17. januara 2017. godine nalazi se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Od toga dana demokratskom voljom birača u Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik zadržao je status lica pod sankcijama – podsjeća Isak.

Podsjetio je da je sankciju Dodiku prvo uvela administracija Baracka Obama, a produžile administracije i Donalda Trumpa i Joea Bidena.

– Milorad Dodik, sve dok bude predstavljao značajnu prijetnju u vezi s ometanjem provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, bit će pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država koje su dokazani prijatelj države Bosne i Hercegovine – istakao je Isak.

Treba li, kaže dalje Isak, uopšte podsjećati predsjednika bh. entiteta RS kako su nedavno na crnoj listi završili i članovi njegove porodice, jer je Milorad Dodik koristio i koristi službeni položaj u Bosni i Hercegovini za akumuliranje ličnog bogatstva kroz podmićivanje, mito i druge oblike korupcije.

– Njegovi snovi kako će jednog dana proglasiti nezavisnost bh. entiteta RS jednaki su bajkama iz 2018. godine kako će na čelo Ministarstva finansija SAD-a doći, ni manje – ni više, nego njegovi – Dodikovi – ljudi. Milorade, da na predsjedničkim izborima u SAD-u bude izabrana Željka Cvijanović ti ćeš i dalje ostati pod sankcijama, jer si kriminalac i rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma – navodi se u reakciji federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, saopćeno je iz tog ministarstva.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE