NaslovnicaBiHPolitikaRamo Isak (NE...

Ramo Isak (NES): Kada će biti imenovan direktor Federalne uprave policije?

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, delegat Ramo Isak se obratio s pitanjem za ministra FMUP-a – zašto još uvijek nije imenovan direktor FUP-a? Isak ističe da je neprihvatljivo, a izražava i svoju sumnju da li je to čak u skladu i sa zakonskim propisima, da već dvije godine tu funkciju obavlja vršilac dužnosti.

Istovremeno, Isak je uputio pitanje i navedenom v.d. direktoru FUP-a zašto se detašman FUP-a u Zenici ne bavi poslovima koji su im u nadležnosti, nego se naočigled javnosti stavljaodređenim političkim opcijama na raspolaganje. Naime, detašman se na ovakav način ustvari upetljao u politiku, a nepolitika u policiju, kako se u posljednje vrijeme navodi u nekim medijima. Isto tako, neprihvatljivo je da se šef detašmana u Zenici javno bavi pitanjima oko izbora policijskog komesara u ZDK, te daje neprikladne izjave napojedinim kvazi-portalima, a za šta Isak smatra da to vjerovatno nije u skladu s pravilima o medijskim istupanjima pripadnika FUP-a.

Isak zbog toga od pomenutog v.d. direktora i ministra FMUP-a zahtijeva da se detašman u Zenici što prije počne profesionalno baviti svojim poslovima, a u korist jačanja sigurnosti svih građana, te da se što prije izvrši izbor i postavljenje direktora FUP-a. Takođe, delegat Ramo Isak smatra da je neprihvatljivo da Komisija za sigurnost već tri godine nije održala sjednicu i razmatrala Izještaj o sigurnosti u FBiH, te predlaže da se sigurnosna pitanja što prije nađu kao tačka dnevnog reda Komisije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.