BiHRamo Isak i Vahidin Munjić posjetili Irfana Čengića nakon što mu je...

Ramo Isak i Vahidin Munjić posjetili Irfana Čengića nakon što mu je bačena bomba na kuću

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije (FUP) Vahidin Munjić posjetili su načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića kojem je u noći s nedjelje na ponedjeljak bačena bomba na kuću.

Trenutno se ispred Čengićeve kuće, u ulici Škaljin sokak, vrši uviđaj i prikupljaju informacije o napadu, a počinilac još nije identifikovan.

Pod rukovodstvom tužitelja Tužilaštva KS formiran je tim u koji su uključeni pripadnici MUP-a KS i Federalne uprave policije (FUP).

O svemu se oglasio i Čengić koji je bacanje bombe na kuću u kojoj živi sa svojom porodicom nazvao sistemskim zastrašivanjem.

On je kazao da se radi o nastavku prijetnji koje ima kao izabrani dužnosnik da prestane provoditi zakone, odluke, nalaze revizije, inspektora, tužilaštva kako bi pojedinci mogli nastaviti zloupotrebljavati općinske resurse.

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE