Lokalne TemeGradska uprava: Radovi u dvorištu OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko

Gradska uprava: Radovi u dvorištu OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko

U proteklom periodu gradonačelnik Visokog Mirza Ganić ugostio je predstavnike OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko gdje je dogovorena realizacija projekta uređenja školskog dvorišta, jer je isto oronulo i ispucalo, te izgubilo svrhu u korištenju od strane učenika.

U koordiniranoj aktivnosti gradonačelnika Ganića i kantonalnog ministra Mirze Mušije, a po zahtjevu Osnovne škole odobreno je 40.000 KM za građevinske radove na uređenju i adaptaciji školskog dvorišta.

Nakon provedene tenderske procedure izabran je izvođač radova, te je isti uveden u posao.

Podsjećamo da je u proteklom periodu u ovoj školi realizovana i investicija u iznosu od 410.958 KM u okviru koje je urađena termoizolacija fasadnih zidova, termoizolacija stropa prema tavanu na objektima škole i sportske dvorane. Također, unaprijeđen je i sistem centralnog grijanja, odnosno urađena je zamjena kotla i energenta (pelet), te je djelomično urađena i zamjena rasvjetnih tijela.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE