Radovi na vanjskom uređenju Kulturnog centra Altindag – Visoko

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je provela postupak javne nabavke za vanjsko uređenje Kulturnog centra “Altindag”- Visoko.

Postupkom javne nabavke kao najpovoljniji izvođač odabrano je Javno komunalno preduzeće “Gradska groblja” d.o.o. Visoko, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova vrše tehnička lica -ovlašteni predstavnici  Grada Visoko.

Sredstva za realizaciju navedenog projekta su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko za 2019. godinu, a ukupna vrijednost radova iznosi 19.947,33 KM sa PDV-om.

Izvođač je odmah pristupio izvođenju radova na betoniranju postolja za klupe, ukupno 9 komada dimenzija 1,80×1,80 m, u oplati i sa ugradnjom potrebne armature.

Nakon demontaže oplate pristupilo se radovima na ugradnji bužira za rasvjetu kojom će svaka pojedinačna klupa biti osvijetljena.

Trenutno se radi na izradi postolja za oblaganje klupa tvrdim drvetom hrastovinom. Uporedo su vrši zasađivanje ukrasnog drveća u žardinjere ispunjene zemljanim humusom.

Bojenjem betonskih postolja za klupe bijelom bojom i ugradnjom svjetiljki će biti okončani radovi na vanjskom uređenju za navedeni ugovor.

Prilikom izvođenja radova utrošiti će se ukupno 11 m3 betona, za oblogu 44 m2 hrastovine.

Rok za izvođenje radova je 20 dana.

Završetkom  navedenih radova grad Visoko će dobiti ljepši izgled i funkcionalniji prostor za stanovnišvo.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke

Press Grada Visoko