Radovi na rekonstrukciji KSC „Mladost“

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je upriličila obilazak dvorane KSC – a „Mladost“, gdje su prije mjesec dana intenzivirani radovi na kompletnoj rekonstrukciji.

Nakon niza godina, visočka dvorana je ponovo „oživjela“, dugogodišnje neulaganje i neodržavanje su doveli do ruiniranosti, ali su zato ovakvi projekti garant svjetlije budućnosti i vrhunskih uvjeta za rad trofejnih visočkih sportskih kolektiva.

„Drago mi je što je dvorana došla na red za obnovu. Imali smo veliki broj sportskih terena koji su bili devastirani i u proteklom periodu radili smo na njihovoj sanaciji.

Prije svega radili smo na sanaciji kompleksa stadiona „Luke“ kao najznačajnijeg sportskog objekta na području općine Visoko. Evo sada je došao na red KSC „Mladost“, dolazi red i na sportsku salu „Partizan“, dakle, idemo jedno po jedno, pravimo uvjete za razvoj sporta, ne samo za treniranje, nego i za utakmice reprezentacije kao što je to bila praksa u nekim prethodnim godinama.

U dvorani imamo jako puno problema, kao što su: neodržavanje, dugogodišnje neulaganje, te upravljanje dvoranom koje nije bilo rađeno na adekvatan način.

Dovođenjem nekih novih mladih kadrova, koji žele da se dokažu i naprave rezultat, stekli smo preduvjete za bolju budućnost. Također, dovođenjem novih mladih snaga u RK „Bosna“  očekujem puno bolju saradnju i odgovorniji odnos spram infrastrukture nego što je to do sada bio slučaj“, poručila je načelnica Babić, dodavši da je ovo samo početak i da nas u narednom periodu očekuje još mnogo toga lijepog kada je sport u pitanju.

Slika 1

„Naši rukometaši i svi drugi sportisti zbog kojih je ova dvorana napravljena i zbog kojih je renoviramo trebaju shvatiti da je ovo njihova kuća i puno više domaćinski se odnositi prema ovom objektu.

Mi ne odustajemo od naše politike koju vodimo u sportu, a to je pravljenje infrastrukturnih preduvjeta za razvoj sporta i rad sa mladim generacijma.

To je bio naš prioritet u prethodne četiri godine i biće prioritet i u naredne četiri godine i nadam se da će iz takvog rada neminovno doći do rezultata kakve svi očekujemo i koji će rezultirati takmičarskim uspjesima naša dva velika kluba, rukometnog i nogometnog kluba „Bosna“.

Visoko je uvijek bilo grad sporta, ovakvim projektima pokušavamo sportu dati dodatni zamah i uvodeći ljude iz sporta da upravljaju i rukovode sportom želimo da postignemo efekte o kojima smo dugi niz godina sanjali“, zaključila je Općinska načelnica, koja se ovom prilikom zahvalila uposlenicima dvorane, menadžmentu i svim prijateljima sporta koji su dali svoj doprinos i pokrenuli ove aktivnosti čije efekte vidimo već sada i koji su rezultat zajedničkog mukotrpnog rada.

Slika 2

Mirza Laletović – sekretar – sportski menadžer KSC – a „Mladost“ je istakao posebnu zahvalnost Općini Visoko i načelnici Babić na podršci prilikom realizacije ovog projekta:

„Renoviranje KSC – a „Mladost“ je započelo prije otprilike mjesec dana. Do sada smo uradili kompletno krečenje unutrašnjosti dvorane, postavili smo zaštitne mreže, a u toku je i postavljanje mreža iza golova.

Radimo i na sanaciji mokrih čvorova, renoviramo predulaz i ulaz u dvoranu,  a u toku je i kompletno postavljanje keramike na tribinama, te farbanje kompletnih tribina.

U narednom periodu doći će do kompletne sanacije dvorane. Nakon što budu kompletirani radovi na renoviranju dvorane objavit ćemo saopštenje i zahvaliti se svima koji su pomogli rekonstrukciju dvorane, a naravno, najveće zasluge pripadaju Općini Visoko i načelnici Amri Babić“, rekao je Laletović.

Slika 3

Zidovi u pojedinim dijelovima dvorane su po prvi put okrečeni nakon njenog otvaranja 1986. godine, a svi se nadamo da će dvorana ponovo biti mjesto na kojem će se okupljati sportisti, bilo da su u pitanju profesionalci ili rekreativci.

„Prilikom renoviranja korišteni su jako kvalitetni materijali, urađene su fasadne boje, zatim boje za zaštitne ograde, a zaštitne mreže su izrađene ručnim radom i veoma su kvalitetne. Dvorana se ne renovira tako često, u prosjeku svakih nekoliko godina, a dosadašnjim radovima možemo biti prezadovoljni“, dodao je Laletović.

 

Press Općine Visoko