Radovi na proširenju gradskog vodovoda

ERUPCIJA RADOVA NA PROŠIRENJU GRADSKE VODOVODNE MREŽE: VELIKI BROJ VISOČKIH LOKALITETA PRETVOREN U GRADILIŠTE

Historijski projekat proširenja gradskog vodovoda, koji će u bliskoj budućnosti osigurati pitku vodu za dodatnih 12.000 naših sugrađana, napreduje planiranom dinamikom.

Radovi na polaganju cjevovoda se odvijaju svakodnevno i to na sljedećim lokacijama: na području MZ Gračanica (izgradnja pumpne stanice 2), zatim Kula Banjeru i u Čaršijskoj ulici, na području od Kožarskog prema Betonskom mostu.

Na području užeg centra grada od danas (utorak, 10. april) je uvedena privremena obustava i poseban režim odvijanja saobraćaja za sva motorna vozila tokom izvođenja radova, tako da ovom prilikom još jednom molimo sve učesnike u saobraćaju za strpljenje i razumijevanje kako bi se radovi nesmetano izvodili.

Slika 1

Podsjetimo da su radovi na proširenju gradskog vodovoda započeli 14. avgusta prošle godine u visočkom naselju Prijeko (MZ Centar).

Plan da se primarni vodovod do prvog naselja – Čekrekčija riješi za dva mjeseca, a nakon toga do početka 2018. godine i sekundarni vodovod, što će korisnicima u Čekrekčijama omogućiti raspolaganje gradskom vodom, je u potpunosti realiziran, a datum 29. decembar 2017. godine dugo će se pamtiti, jer tada je, na domaćinstvo Mehmedalije Džafića u naselju Kute, svečano pušten u funkciju prvi priključak na novoizgrađeni gradski vodovodni sistem u MZ Čekrekčije.

Slika 2

Slika 3

Sastanak Tima za implementaciju projekta dogradnje vodovodnog sistema Visoko, kojem su, između ostalih, prisustvovali Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić i direktor JKP „Visoko“ dr. sci. Hasan Prelić, je održan 27. februara u prostorijama Općine Visoko.

Tada su sublimirane dosadašnje aktivnosti i naglašen je podatak da je do sada postavljeno 25 kilometara vodovodnih cijevi, te da su realizirani građevinski radovi na sljedećim dionicama: rezervoaru Čekrekčije, pumpnoj stanici Čekrekčije, pumpnoj stanici Kula Banjer, pumpnoj stanici Gračanica 1, pumpnoj stanici Gračanica 3, rezervoaru Troholj i rezervoaru Veliko Čajno.

Slika 4

Slika 5

Načelnica Babić ovim putem još jednom izražava zahvalnost svima na podršci i nesebičnom zalaganju da se istraje u ostvarivanju konačnog cilja koji podrazumijeva da svih 40.000 stanovnika naše općine imaju pitku vodu koja će hemijski, bakteriološki i higijenski biti ispravna, što će podrazumijevati objedinjavanje svih lokalnih vodovoda u jedinstveni sistem pod upravom JKP “Visoko”.

Slika 6

Slika 8

Slika 7

Press Općine Visoko