Radnici vlastima ostavili jagnje i 13 hljebova

729

U radničkoj Tuzli jutros nije bilo Prvomajske budnice, a i kako bi kada je na području Tuzlanskog kantona oko 100.000 nezaposlenih – najviše u Federaciji BiH.

Da nije vrijeme za slavlje još prije nekoliko dana konstatovali su iz Sindikata solidarnosti, koji je danas ispred spaljene zgrade Sodaso organizovao mirne proteste kao i prošle godine.

tuzla_protesti2

“Ništa se nije promijenilo u poređenju sa 1. majom prošle godine. Vlada TK je šezdesetak dana na vlasti, a nikakvih bitnijih promjena za obespravljene radnike i dalje nema. Mi smo im dali rok od 100 dana. Ukoliko ništa ne urade tražit ćemo njihovu smjenu”, kaže Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti.

tuzla_protesti3

Obespravljeni radnici su proteklih dana davali dobrovoljne priloge kako bi se kupilo jagnje koje je ispečeno, kako su naveli, za Vladu TK. Pečeno jagnje danas je doneseno ispred spaljene zgrade Sodaso.

tuzla_protesti4

Učesnici današnjih protesta u Tuzli ostavili su pred sjedištem Vlade TK pečeno jagnje na ražnju sa 13 hljebova za sve ministre i premijera s porukom “da vlast pored bijelog hljeba zaslužuje i jagnjetinu” nakon čega su se razišli svojim kućama.

 

Komentari

komentara