Radionica pisanja prijedlog projekta

Radionica pisanja prijedlog projekta

Udruženje „Damar omladine“ organizuje jednodnevnu  edukaciju na temu: Osnove pisanja prijedloga projekta koja će se održati 6. oktobar u zgradi Zvijezde sa početkom u 14:00h.

Obzirom da su termini „Prijedlog projekta“ i „Projekat“ nešto o ćemu često slušate, nameće se pitanje koliko stvarno znate o projektima i procesu izrade istog?

• Koji su dijelovi jednog prijedloga projekta?

• Koji su ciljevi jednog projekta?

• Koje se aktivnosti trebaju sprovesti da bi se određeni projekat mogao realizovati?

• Koliki budžet je potreban da bi se jedan projekat mogao realizovati, te gdje pronaći potrebna finansijska sredstva?

Ukoliko je sve ovo predmet Vašeg interesovanja, te želite svoj CV obogatiti teorijskim i praktičnim znanjem o pisanju projekata ovo je jedinstvena prilika za Vas!

Edukacija je interaktivnog karaktera, koja kroz grupni rad učesnicima daje priliku da razviju vlastitu ideju i napišu projektni prijedlog, koji će na kraju edukacije biti pregledan od strane predavača, koji će dati smjernice i upute za njegovo dalje oblikovanje.

Na osnovu praktičnih iskustava učesnicima će se skrenuti pažnja na najčešće greške koje se čine prilikom pisanja projekata, a sve to kroz predavanja i razmjenu iskustava, kao i praktične vježbe za svakog učesnika.

Edukacija je namjenjena mladima sa područja općine Visoko, a cilj je oživjeti svaki kutak zgrade Zvijezde koja u budućnosti treba da prestavlja okupljalište mladih u kojoj će se razvijati i ostvarivati ideje poduzetništva, kulture, umjetnosti kao i svega onoga što mladom čovjeku može da padne na pamet a da je u granicama razuma.

Broj mjesta je ograničen , a prijaviti se možete putem maila: damaromladine@gmail.com