Radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“

ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA „KAKO POKRENUTI VLASTITI BIZNIS“

JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Biro rada Visoko i Općina Visoko organizovali su seminar pod nazivom „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ koji se danas održao u Velikoj sali Općine Visoko. Voditelj projekta je gosp. Marinko Kelavić, direktor Službe za zapošljavanje ZDK, a asistent na projektu je mr. Bajruzin Hajro Planjac i predsjednik Grupacije PLANJAX Tešanj, kao i Sehadet Hadžić, načelnik Odsjeka za zapošljavanje u Službi.
Današnjem seminaru prisustvovale su direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje, gđa Helena Lončar sa saradnicom gđom. Snježanom Dedić, kao i predstavnice Općine Visoko, gđa. Suada Koljenović i gđa. Dženita Begić.
Predavači na seminaru bili su: doc.dr. Edin Ajanović, prof.dr. Nenad Brkić, dr.sc. Husein Mehmedović i mr. Bajruzin Hajro Planjac.
Naime, JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona je pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje organizovala 36 radionica širom Zeničko-dobojskog kantona i to u svih 12 općina. Partner ovog projekta je PLANJAX GROUP – PLANJAX akademija, edukacijski centar, a imaju za cilj motivisati nezaposlene, kao i osobe nezadovoljne svojim statusom da se pokrenu i da svoje ideje pretvore u egzistenciju.
„Seminaru je prisustvovalo oko 100 učesnika različite starosne dobi, od kojih su učenici završnih razreda MSŠ „Hazim Šabanović“, zatim 10-15 članova romskih udruženja sa područja Općine Visoko, kao i građani iz različitih sfera života. Predstavnike romske populacije smo pozvali, obzirom da su u našoj dosadašnjoj saradnji iskazali zainteresovanost za ovakve projekte i na ovaj način želimo da podržimo njihovu samoinicijativu i omogućimo im bolju egzistenciju kroz pokretanje vlastitog biznisa“, kazala je direktorica Biro-a rada Visoko, gđa. Lamija Čehajić.

Press Općine Visoko

visoko.gov.ba