BiHRadio u ilegali zbog istine: Crni bombarder oslobađa Drvar

Radio u ilegali zbog istine: Crni bombarder oslobađa Drvar

Svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi građani iskazuju na različite načine. U Drvaru je ilegalno pokrenut radio nazvan “Slobodni Drvar”. Naime, grupa građana koja ga je pokrenula kaže da se bori protiv diktature lokalne vlasti.

Na frekveniciji 107,1 radio Slobodni Drvar. Talasima ovog radija lokalno stanovništvo iznosi svoje probleme.

Crni bombarder više nije samo filmska priča, u Drvaru je postala stvarna. Autor emisije je Milan Balaban, čovjek koji je otvorio radio “Slobodni Drvar”, koji se nalazi na tajnoj lokaciji.

U drvarskom Crnom bombarderu se raspravlja o uticaju politike u svim društvenim sferama.

Vrijeme je da se prekine ćutati o svakodnevnim problemima Drvarčana, poručila je grupa građana koja je pokrenula ovaj radio.

Zbog četiri miliona neizmirenih dugova Domu zdravlja račun je bio blokiran. Prošle sedmice potpisan je sporazum sa Vladom Kantona 10 o reprogramu duga.

Računi su odblokirani. Laboratorija će proraditi i ljekari specijalisti će ponovo dolaziti u Drvar, poručuju iz Doma zdravlja.

Drvarčani se žale mnoge propuste lokalne vlasti. Od infrastrukture do kulture.

Na optužbe građana lokalna vlast nije reagovala. Načelnik je na službenom putu, a službenici za odnose sa javnošću na godišnjem odmoru.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE