NaslovnicaZDKRačun Rudnika...

Račun Rudnika Zenica deblokiran, rudari nastavili rad

Račun Rudnika Zenica je deblokiran i rudari su, nakon što su propustili tri smjene, u 15 sati sišli u jame te nastavili rad – kazao je za Fenu predsjednik Sindikata Nijaz Vardo.

– Račun je deblokiran i, ako Bog da, silazimo za nekoliko minuta u jamu – kazao je Vardo, koji dodaje kako su se stekli uslovi da im uprava isplati topli obrok za novembar prošle godine.

Podsjetimo, zbog prestanka plaćanja duga za komunalno gradsko zemljište Grad Zenica je u petak Rudniku Zenica blokirao račun, koji je odblokiran nakon današnjeg sastanka i dogovora u Gradskoj upravi.

Rudnik je po tom osnovu dužan ukupno tri, ali je račun bio blokiran zbog duga u iznosu od milion KM sa kamatama, a koji je bio prispio na naplatu.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.