Lokalne TemeCrna Hronika"Racije" u ugostiteljskim objektima u Visokom: Šta se dešavalo u danima vikenda?

“Racije” u ugostiteljskim objektima u Visokom: Šta se dešavalo u danima vikenda?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izvijestilo je da je u večernjim satima 2. rujna 2023. godine, između 20:00 i 21:15 sati, provedena operativno-taktička radnja pod imenom “Racija” u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u ulicama Musala i Patriotske Lige u gradu Visokom.

Prema informacijama iz MUP-a, u sklopu ove operacije sudjelovali su policijski službenici iz Policijske stanice Visoko. Tokom operacije, izvršen je pregled ukupno 55 osoba koje su se nalazile u navedenim ugostiteljskim objektima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izvijestilo je da je operacija “Racija” protekla uredno, ali nije pružilo daljnje detalje o prirodi ove operacije, razlozima za njezino izvođenje ili drugim rezultatima pregleda osoba.

Ovakve operacije često se provode radi održavanja reda i sigurnosti, suzbijanja kriminala ili provođenja istraga. Međutim, kako Ministarstvo nije pružilo dodatne informacije, javnost ostaje bez saznanja o konkretnim ciljevima i rezultatima ove operacije.

N.K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE