NaslovnicaLokalni izboriPzP Visoko: N...

PzP Visoko: Ni lijevo – ni desno, ravno sa građanima!

Nakon posljednjeg neuspjelog pokušaja o zajedničkom djelovanju i formiranju kluba, Platforma za progres Visoko, koja je na prethodnim Lokalnim izborima izborila jedno vijećničko mjesto, definitivno je odlučila da će u svoj angažman u Gradskom vijeću ući samostalno kao opozicija.
Ova odluka je uslijedila nakon što su obavljeni i posljednji razgovori sa velikim brojem političkih subjekata koji učestvuju u radu Gradskog vijeća. Tokom svih razgovora smo prije svega tražili da se poštuje interes građana i vodili se principima Platforme za progres.
Na kraju smo shvatili da je interes, ali ne građana već lični, bio na prvom mjestu pri formiranju skupštinske većine. Platforma za progres nije htjela da učestvuje u formiranju takve vlasti ali i ne uvidjevši nijednu alternativu, odlučili smo da djelujemo iz opozicije u korist svih građana Visokog sa iskrenom namjerom i jasnim politikama.
Odbacujemo do sada ustaljene obrasce, te mi pozivamo sve ostale političke aktere da nam se priključe na jedinom mogućem putu za Visoko.
Platforma u Visokom će djelovati odlučno i glasno!
Skretat ćemo pažnju na sve probleme, ali ćemo i podržati sve projekte koji su u korist građana i neće nam biti važno sa koje strane dolaze, jer Platforma za progres nije i neće biti ničija „ruka za glasanje“.
Želimo opravdati povjerenje svih naših građana i građanki koji su glasali za nas i staviti do znanja svima da su za Platformu za progres na prvom mjestu njeni principi i dobrobit svih koji žive u Gradu Visoko.
Gradski odbor Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.