PzP Visoko / Historijski minut šutnje za mlade: Tarik Halilović podsjetio javnost na ključne probleme

Mladi političar i student prava, Tarik Halilović iskazao je sinoć svoju i podršku Platforme za progres Visoko svim mladim ljudima koji su bili primorani napustiti svoj grad i svoju domovinu.

U organizaciji RTV Visoko jučer u 21h održana je debata za nosioce lista za Gradsko vijeće na ovogodišnjim izborima, a posebnu pažnju privukao je najmlađi učesnik svojom završnom riječi.

Tarik Halilović, nosilac liste Platforme za progres, predstavio je planove koje ova politička opcija ima kada je u pitanju privreda, poljoprivreda i turizam u Visokom.

„Umjesto da govorimo o određenim nerealnim prjektima posebno u vrijeme kada smo pogođeni pandemijom, mi se moramo okrenuti održivom ekološkom razvoju turizma. Visoko je hiljadugodišnji grad sa ogromnom tradicijom. Država Bosna je potekla iz Visokog prije hiljadu godina, pa će tako vratiti svoju snagu iz Visokog.“

Poručio je građinam i građankama Visokog da u njemu i Platfrmi za progres imaju podršku i saborca:

„Smatram da je nerealno obećati da ćemo popraviti sve vaše probleme, ali vam možemo obećati da se nećete suočavati sa njima sami, nego ćemo kroz iste prolaziti zajedno.“

Činjenica da je najmlađi nosilac liste daje mu mogućnost da predstavlja društvenu grupu od koje svi očekuju mnogo, a kojoj se posvećuje najmanje pažnje.

„Nama mladima je dosta torture i političkih prepucavanja u Visokom, nama je dosta igre mačke i miša, nas zanima egzistencija običnog čovjeka“, poručio je Halilović.

Svi prisutni kandidati dobili su na kraju debate priliku još jednom obratiti se svojim sugrađanima, ali je Haliović pozvao sve da se minutom šutnje prisjete probelema sa kojima se mladi ljudi u Visokom, ali i Bosni i Hercegvini suočavaju i zašto odlaze u perspektivnije zemlje.

„Upravo zbog ovakvih niskih prepucavanja svoj minut dajem za minut šutnje za sve one mlade koji su napustili Visoko i Bosnu i Hercegovinu, za koje će se boriti jedina građanska opcija u Visokom, Platforma za progres“, poručio je Tarik Halilović, nosilac liste Platforme za progres na Lokalnim izborima.

Platforma za progres Visoko