NaslovnicaLokalne TemePVJ Visoko: V...

PVJ Visoko: Visočki vatrogasci ponovo na visini zadatka

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko su za vrijeme obezbjeđivanja manifestacije moto susreta, a koja se održava u Prijekom, dobila poziv u 20.00 sati da se negdje oko obale rijeke Fojnice nalazilo tijelo muške osobe te da se ista više ne vidi zbog mraka. Brzom akcijom vatrogasaca Džafera Hebiba i Murisa Ismića i brzim obilaskom obale rijeke Fojnice nedaleko od mjesta održavanja manifestacije, spretne ruke vatrogasaca pronašle su mušku osobu uz obalu rijeke Fojnice u besvjesnom stanju sa vidnom povredom glave te istu osobu iznijeli na obalu kako bi ukazali pomoć i oživjeli istu osobu. Na lice mjesta stigla je Hitna medicinska pomoć Visoko i pripadnici PU Visoko te osobu transportovali u Dom zdravlja Visoko. Ovom prilikom iz PVJ Visoko se se zahvaljuju pripadniku DVD Visoko Emiru Hercegovcu na pomoći.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.