PreporukaPutovanje u prošlost: Legende sarajevske muzičke scene na jednoj fotografiji

Putovanje u prošlost: Legende sarajevske muzičke scene na jednoj fotografiji

Na ovoj fotografiji nastaloj u Titovoj ulici u Sarajevu 1988. godine su najveće legende sarajevske muzičke scene. Možete li ih prepoznati?

Ispred objektiva “pozirali” su Sead Zele Lipovača, Zlatan Ćehić Ćeha, Mladen Vojičić Tifa i Želimir Altarac Čičak.

Kao što je poznato, Zele i dalje održava fenomenalne nastupe s Divljim jagodama. Fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih. Tifa je također i dalje aktivan.

Ćeha, nekadašnji basist Divljih jagoda, nedavno je objavio da je potpisao ekskluzivni ugovor s CroRec i da se napokon može posvetiti solo albumu. Sarađivao je s grupom Srčani udar.

Nažalost, Čičak nas je napustio preminuo je u martu prošle godine. Ostat će upamćen kao urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor velikih rock spektakala, publicist te inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE