SvijetPutin u pobjedničkom govoru rekao da Rusija ne može biti zastrašena

Putin u pobjedničkom govoru rekao da Rusija ne može biti zastrašena

Vladimir Putin je rekao da Rusija neće biti “zastrašena” dok je pozdravljao izbornu pobjedu koja otvara put bivšem špijunu da postane ruski lider s najdužim stažom u više od 200 godina.

Svi glavni protivnici ovog 71-godišnjaka su mrtvi, u zatvoru ili prognani, a on je nadgledao nemilosrdni udar na svakoga ko se javno protivi njegovoj vladavini ili njegovoj vojnoj ofanzivi u Ukrajini.

– Želim da se zahvalim svima vama i svim građanima zemlje na vašoj podršci i povjerenju – rekao je Putin na konferenciji za novinare u svom predizbornom štabu u Moskvi rano u ponedjeljak, nekoliko sati nakon zatvaranja birališta.

– Bez obzira ko i koliko žele da nas zastraše, ma ko ili koliko hoće da nas potisnu, našu volju, našu svijest – nikome nikada u historiji nije uspjelo ništa ovako. To sada nije uspjelo i neće raditi u budućnosti. Nikada – dodao je on.

Sa više od 99 posto biračkih mjesta koja su predala rezultate, Putin je osigurao 87 posto svih glasova, pokazuju zvanični podaci o izborima, prema državnoj novinskoj agenciji RIA.

To je rekordna pobjeda na predsjedničkim izborima na kojima nije imao pravu konkurenciju.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE