NaslovnicaSvijetPutin: Odnosi...

Putin: Odnosi između Moskve i Teherana kreću se u dobrom smjeru

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se odnosi između Moskve i Teherana razvijaju u dobrom smjeru, i naglasio je značaj bilateralne interakcije za jačanje međunarodne sigurnosti.

– Naši odnosi kreću se u dobrom pravcu – kazao je Putin nakon sastanka s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem, naglašavajući rekordno povećanje međusobne trgovine.

Putin je također istaknuo da Rusija i Iran “jačaju interakciju na polju međunarodne sigurnosti, dajući značajan doprinos rješavanju sirijskog pitanja”.

Raisi je, sa svoje strane, naglasio da se bilateralna saradnja između Irana i Rusije počela razvijati brže nakon njegove posjete Moskvi i sastanka s Putinom u Ashgabatu.

Regija je sada sigurnija zahvaljujući saradnji po sirijskom pitanju, tvrdi iranski predsjednik.

– Druge zemlje samo tvrde da se bore protiv terorizma, ali naši odnosi i naša saradnja po pitanjima vezanim za suprotstavljanje terorizmu dokazali su da možemo ostvariti ciljeve koje smo sebi postavili – izjavio je Raisi.

To je dragocjeno iskustvo za povećanje sigurnosnog nivoa u regiji, tvrdi on.

– Istinski se nadam da će vaša posjeta postati ista vrsta prekretnice u jačanju naših odnosa u regionalnim i međunarodnim pitanjima – kazao je Raisi, prenosi ruska novinska agencija Interfax.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.