Za današnji ručak predlažemo vam da spremite punjene tikvice.
Sastojci:
- 4 tikvice
- so, maslinovo ulje
Za nadjev:
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 150 g slanine
- 150 g sitnog sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- 3 jaja
- vlašac
Priprema:
Tikvice presjeći i oguliti, posoliti ih i staviti maslinovo ulje, zapeći ih u rerni oko 10 minuta. Zatim ih nafilovati i vratiti u rernu na 180 stepeni 20 minuta. Odozgo dodati kačavalj preko svake i vratiti u rernu da se zapeče.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.