za današnji ručak svojim bližnjima napravite punjene paprike sa pilećim mljevenim mesom.
Sastojci
- 15 komada paprika babura za punjenje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- po potrebi mast ili ulje
- 700 g mljevenog pilećeg mesa
- 80 g pirinča
- so
- mljeveni bijeli biber
- suvi biljni začin
- mljevena slatka paprika
- list lovora
- sjeckani peršun
- 300 ml vode
- 2 ravne kašike brašna
- malo suvog biljnog začina
- 1 zamrznuti paradajz
Priprema
Propržiti sjeckani crni i bijeli luk. Dodati mljeveno pileće meso, izmiješati i kratko upržiti. Dodati rižu i začine te kratko propržiti. Napuniti paprike filom i ređati u pleh za pečenje. Smrznuti paradajz oguliti i isjeckati sitno. Rasporediti sjeckani paradajz preko paprike. U malo vode razmutiti brašno, dodati suvi biljni začin i naliti ostatak vode. Smjesu preliti preko paprika. Pleh prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se krčka u zagrijanoj rerni oko 20 minuta na 220 C.
Nakon toga skinuti foliju i vratiti papriku da se zapeče. Služiti toplo jelo uz salatu po izboru.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.