PU Visoko: Tri krivična djela

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 01.01.2018. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 01.01.2018. godine :

 

1.Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su tri krivična djela Izazivanje opće opasnosti ( Član 323. KZ FBIH), Oštećenje tuđe stvari ( Član 293. KZ FBIH ) i nedozvoljeno držanje oružja ( Član 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja ZDK).

2.Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3.Nije bilo prijavljenih  saobraćajnih nezgoda.

4.Policijski službenici kontrolisali su 44 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 11 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su: vožnja pod uticajem alkohola (četiri vozača ), nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr.

5.Na zahtjev građana izvršene su 4  intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

 

 

                                                                         

POLICIJSKA STANICA Visoko