PU Visoko: Kontrolisali 41 vozača i vozilo – 21 prekršajni nalog

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 03.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 03.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom, a u kojima je sedam lica zadobila lakše tjelesne povrede
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 41 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdat ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja, šest lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima, te je jedno lice zatečeno da upravlja motornim vozilom bez važeće registracije, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO