PU Visoko: Jedno krivično djelo Nasilničko ponašanje

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 31.01.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 31.01.2018. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Nasilničko ponašanje ( član 362. KZ FBIH ).

2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3. Prijavljene su dvije saobraćajne nezgode.

4. Policijski službenici kontrolisali su 53 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 22 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prijelaza, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO