PU Visoko: Jedno krivično djelo Krađa

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 22.03.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 22.03.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Krađa  (član 286. KZ FBIH )
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaju na licu mjesta 3 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 29 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 16 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, nekorištenje sigurnosnog pojasa,  neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 asistencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

                                                                                 

POLICIJSKA STANICA VISOKO