PU Visoko: Jedno krivično djelo i 9 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 21.01.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 21.01.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga ( član 239. KZ FBIH )
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim  ponašanjem.
  3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 40 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 9 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola ( 2 vozača ), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita ( 2 vozača), upravljanje vozilom bez važeće registracije ( 2 vozača ), nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 2 intervencije

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO