PU Visoko: Jedno krivično djelo i 33 prekršajna naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 22.01.2018. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 22.01.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo i to iz čl. 287 KZ F BiH-a (“Teška krađa”).
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Dogodile su se četiri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, dok je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 48 vozača i vozila, kojom prilikom su izdata ukupno 33 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali učesnici u saobraćaju sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Od strane policijskih službenika PS Visoko u periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine realizuje se akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima, gdje je po navedenoj akciji, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH-a, dana 22.01.2018. godine sankcionisano 11 vozača i 6 pješaka učesnika u saobraćaju.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO