PU Visoko: Jedno krivično djelo i 32 prekršajna …

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 12.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 12.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Nasilničko ponašanje” (član 362. KZ FBIH).
  2. Na području PS Visoko nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Za navedeni dan na području PS Visoko prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 74 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 32 prekršajna Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je pet intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO