PU Visoko: Jedno krivično djelo i 22 prekršajna naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 18.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 18.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo teške krađe ( član 287 KZ FBIH ).
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 54 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 22 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ( 3 vozača ), upravljanje vozilom bez važeće registracije, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je pet intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Izvršenom kontrolom u dane vikenda, ukupno je sankcionisano 7 vozača motornih vozila koji su  upravljali vozilima pod dejstvom alkohola.

 

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO