PU Visoko: Jedno krivično djelo i 20 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 27.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 27.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz čl. 183 KZ F BiH-a.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Za navedeni dan na području PS Visoko prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 39 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 20 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje nerigistrovanim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije, dok su dva vozila isključena iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti.
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

                                                                                 

POLICIJSKA STANICA VISOKO