PU Visoko: Jedno krivično djelo i 16 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 05.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 05.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo iz čl. 286 KZ F BiH-a (“Krađa”).
  2. Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK ( “Naročito drsko ponašanje”).
  3. Na području PS Visoko navedenog dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 36 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 16 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO