PU Visoko: Jedno krivično djelo i 15 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 12.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 12.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo krađe ( član 286. KZ FBIH ).

2. Evidentirana su  dva slučaja narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.

3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači sankcionisani za  prekršaje počinjene  u saobraćaju kao što su upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepropisno parkiranje, prekoračenje dozvoljene brzine, neposjedovanje potrebne opreme i dr.

5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO