PU Visoko: Jedno krivično djelo i 14 prekšajnih

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 14.03.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 14.03.2018. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo oštećenje tuđe stvari  (član 293. KZ FBIH )

2. Evidentiran je jedna slučaj narušavanja javnog reda i mira namjernim paljenjem smeća, guma, sekundarnih sirovina, kablova te drugog sličnog materijala u dvorištu.

3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta tri saobraćajne nezgode u je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

4. Policijski službenici kontrolisali su 48 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 14 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.

5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 asistencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO