PU Visoko: Jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 10.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 10.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 42 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 14 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom bez važeće registracije dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršena je 1 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, nastavit će se sa redovnom kontrolom saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

S poštovanjem.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO