PU Visoko: Dva krivična djela

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 06.03.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 06.03.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to : Teška krađa ( Član 287. KZ FBIH ) i krađa ( Član 286. KZ FBIH ).
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira i to : tučom i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta jedne saobraćajne nezgode u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 34 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 asistencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

 

 

                                                                                 

POLICIJSKA STANICA VISOKO