PU Visoko: Dva krivična djela teške krađe

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 06.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 06.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela teške krađe.
  2. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 51 vozača i vozilo, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je pet asistencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

U periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine na području PS Visoko provedena je akcija pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu kretanja pješaka i obaveze vozača prema pješacima kojom prilikom je sankcionisano ukupno 19 pješaka zbog prelaska saobraćajnice mimo pješačkog prelaza i 60 vozača  zbog nepropuštanja pješaka prilikom pokušaja prelaska preko pješačkog prelaza.  

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO