PU Visoko: Dva krivična djela i dvije saobraćajne nezgode

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 17.01.2018. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 17.01.2018. godine :

 

1. Na području PS Visoko navedenog dana dogodila su se dva krivična djela i to iz čl. 287 KZ F BiH-a (“Teška krađa”) i čl. 239 KZ F BiH-a (“Posjedovanje opojnih droga”).

2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.

3. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, tri lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5. Na zahtjev građana izvršeno je 8 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Na području PS Visoko dana 19.01.2018 godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti teretnih motronih vozila.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO