PU Visoko: Dva krivična djela i 24 prekršajna naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 07.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 07.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djelo Izazivanje opće opasnosti ( član 323. KZ FBIH ) i nelegalno posjedovanje oružja ( član 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja u ZDK ).
  2. Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 59 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 24 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom bez važeće registracije, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršene su tri asistencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

S poštovanjem.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO