PU Visoko: Dva krivična djela i 20 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 24.01.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 24.01.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to : Izazivanje opće opasnosti ( član 323. KZ FBIH ) i nasilničko ponašanje ( član 362. KZ FBIH).
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljena je jedna saobraćajna nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 41 vozača i vozilo, kojom prilikom su uručili ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prijelaza, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO