PU Visoko: Dva krivična djela i 12 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 07.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 07.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela, i to iz čl. 287. KZ F BiH-a (“Teška krađa”) i čl. 287.  u vezi sa čl.28 KZ F BiH-a (“Teška krađa u pokušaju”).

2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira iz čl. 3 Zakona o JRiM-u ZDK (“Tuča” i “Naročito drsko ponašanje”).

3. Na području PS Visoko navedenog dana nije bilo saobraćajnih nezgoda.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 12 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, tri lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, te je jedno lice zatečeno da upravlja motornim vozilom bez važeće registracije, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO