PU Visoko: Dva krivična djela i 10 prekršajnih naloga

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 15.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 15.12.2017. godine :

 

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela i to : krađa ( član 286. KZ FBIH), i teška krađa( član 287. KZ F BiH),

2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

3. Na području PS Visoko navedenog dana nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.

4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 29 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5. Na zahtjev građana izvršeno je 9 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO