PU Visoko: Bilten aktivnosti za 29.01.2018.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 29.01.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 29.01.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Prijavljene su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 28 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, prelazak saobraćajnice mimo pješačkog prijelaza, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršeno je 7 intervencija.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u periodu od 22.01.2018. godine do 05.02.2018. godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu kretanja pješaka i poštivanja obaveza vozača prema pješacima.

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO