PU Visoko: Bilten aktivnosti za 26.02.2018.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 26.02.2018. godine, dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 26.02.2018. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica.
  3. Izvršeni su uviđaji na licu mjesta 4 saobraćajne nezgode kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici kontrolisali su 27 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (2 vozača ), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje nerigistrovanim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
  5. Na zahtjev građana izvršena je 1 intervencija

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

 

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO