PU Visoko: Bilten aktivnosti za 22.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 22.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 22.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih krivčnih djela.
  2. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko navedenog dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica zadobila lahše tjelesne povrede dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 58 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 24 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila.

Obzirom da se u narednim danima očekuje povećana upotreba pirotehničkih sredstava, podsjećamo građane da je  u članu 3. Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona  utvrđeno činjenje prekršaja u slučajevima kada se vrši prodaja, kupovina, ustupanje na prodaju i upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu bez odobrenja nadležnog organa. Službenici policije će u skladu sa zakonskim ovlaštenjima vršiti privremeno oduzimanje navedenih sredstava, a prekršiocima  Zakona o javnom redu i miru Zeničko-dobojskog kantona,  izdavati  prekršajne naloge. 

Također, ukazujemo na činjenicu da se u činjenju ovih prekršaja u velikoj mjeri pojavljuju djeca, te i na ovaj način  skrećemo pažnju roditeljima  da će za prekršaje počinjene od strane maloljetnih  lica službenici policije, u slučajevima predviđenim Zakonom, izdavati prekršajne naloge i roditeljima.

                                                                                  

POLICIJSKA STANICA VISOKO