PU Visoko: Bilten aktivnosti za 20.12.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 20.12.2017. godine , dostavlja se ;

 

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 20.12.2017. godine :

 

  1. Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.
  2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
  3. Na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.
  4. Policijski službenici ove PS kontrolisali su 30 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 15 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom pod uticajem alkohola, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom bez važeće registracije, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene u saobraćaju (nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).
  5. Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

Pored navedenog, vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu  prisustva alkohola u organizmu i važnost registracije vozila, te motornih vozila sa inostranim registarskim tablicama, gdje je pored redovne kontrole cilj i  provjera u evidencijama prekoračenja brzine izmjerene stacioniranim radarima na području ZE-DO kantona.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO